Polikliniek

De polikliniek

De poli kindergeneeskunde bevindt zich op de vierde etage van het Zuwe Hofpoortziekenhuis. Wanneer je ziek bent of bepaalde vragen hebt over je gezondheid, kun je een afspraak maken op de poli. Een kinderarts zal deze vragen met jou en eventueel met je ouders bespreken.

 

Waneer je op de kinderafdeling komt, kun je je melden bij de doktersassistente achter de groene balie. Zij zal je vragen nog even plaats te nemen in de wachtruimte.

 

Zodra je aan de beurt bent, wordt je geroepen door de doktersassistente. Zij zal je vragen je uit te kleden, omdat je gewogen en gemeten moet worden. Je ondergoed mag je aanhouden. Na dit weeg- en meetmoment, mag je jezelf weer aankleden.

 

Vragen en onderzoek

Daarna zal de arts jouw vragen bespreken en zelf ook een aantal vragen stellen om erachter te komen wat er precies met je aan de hand is. Als hij hier niet achter komt met slechts het stellen van vragen, zal er ook een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt er bijvoorbeeld naar je hart geluisterd, maar kan het ook zijn dat de arts je vraagt om een röntgenfoto te laten maken of bloed te laten prikken.

 

Als het onderzoek klaar is, mag je weer naar huis. In sommige gevallen krijg je medicijnen mee en maak je een vervolgafspraak. Als je voor bepaalde onderzoeken bent geweest, belt de arts je later over de uitslag hiervan.

 

Als tiener heb je bepaalde rechten over je onderzoek en behandeling. Bekijk deze rechten op: http://www.jadokterneedokter.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.