Voorlichtingsspreekuur dagbehandeling

Voorlichting aan kinderen is een continu proces waarin u als ouder/verzorger een belangrijke rol speelt. Om u daarbij te helpen kunt u samen met uw kind naar het voorlichtingsspreekuur op de kinderafdeling. Als uw kind wordt opgenomen voor een dagopname, adviseren wij u om samen met uw kind naar het voorlichtingspreekuur op vrijdag te komen.  

 

Veilige omgeving

Wij willen dat uw kind zich veilig voelt in het ziekenhuis. Het is belangrijk uw kind de juiste en volledige informatie krijgt die aansluit op zijn of haar niveau. Kinderen verliezen het vertrouwen wanneer er onjuiste of onvolledige informatie wordt gegeven.Het voorspelbaar maken van de omgeving kan een grote bijdrage leveren aan het gevoel van veiligheid. Hierin speelt voorlichting een belangrijke rol.

  

Wat houdt voorlichtingsspreekuur in

Tijdens de voorlichting vertelt de pedagogisch medewerker aan uw kind hoe het er op de operatiekamer en de kinderafdeling aan toe gaat. Uw kind krijgt een voorlichtingsfilm te zien en er is een demonstratie van het kapje en/of prikje. Ook krijgt uw kind de gelegenheid om even te oefenen met het kapje en is er een anesthesiemedewerker aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen met betrekking tot de narcose.

Ook kunt u als ouder vragen stellen hoe er thuis een vervolg gegeven kan worden aan de voorlichting. Herhaling kan namelijk heel belangrijk zijn voor kinderen.

 

De voorlichting wordt aangepast aan het ontwikkelingsniveau van het kind.

Individuele voorlichting (10.30-11.30 uur)

  • Kinderen tot 4 jaar
  • Tieners vanaf 12 jaar
  • Kinderen die erg angstig zijn (bijv. door een traumatische ervaring)
  • Kinderen met een ontwikkelingsachterstand

 

Groepsvoorlichting

  • 4 t/m 6 jaar (13.30-14.00 uur)
  • 7 jaar en ouder (15.15-15-45 uur) 

  

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Bel T 0348 42 78 80 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.